information inför ditt spabesök

Spa-information

Här finns information kring vad som är bra att känna till när du ska besöka vårt spa. 

Om Thalasso-spa

Havet ryms i alla fysiska och sinnliga upplevelser i vårt spa. Kusthotellet i Varberg är den enda spaanläggning i Sverige som erbjuder Thalasso-spa. Ordet Thalasso betyder just hav på grekiska. Kattegatts salta vatten och tångruskor vävs in i varje skön spaupplevelse och bidrar med välgörande mineraler, harmoni och ny energi. 

Här kan du njuta av kallbad, vår uppvärmda havsvattenpool, ångbastu, en klassisk bubbelpool, spabehandlingar och mycket mer. Vi förädlar de spa- och kurtraditioner som funnits lokalt i Varberg i mer än 200 år. Läs mer här om alla våra upplevelser i spa  

Entré till Thalasso-spa 

Entré till Thalasso-spa ingår när du köper dagspa-paket eller ett spapaket med övernattning. Du som är övernattande hotellgäst, men ej bokat spapaket, kan köpa entré till Thalasso-spa på plats i receptionen (i mån av plats). Du väljer mellan våra fem olika entrétider. Pris från 469 kr per person. 

För att minska antalet gäster som vistas samtidigt i vårt spa erbjuder vi olika spatider. När du bokar hotellpaket väljer du mellan fem olika spatider. Anger du inget val kommer du bli tilldelad en tid. Begränsat antal platser per alternativ. 

Vid bokning av dagspa finns flera olika paket med utvalda tider. Se dagspa-paket

Minska klimatavtrycket och ta med egen spatoffla

Årligen har vårt hotell slängt 2,5 ton spatofflor av plast. Vi behöver förändra ett beteende och minska produkter som slängs efter en användning. Vi vill därför be dig att återanvända och ta med dig egna spatofflor. Det går bra med vilka tofflor som helst, bara de är rena och tål fukt inne på spa. Läs mer

Öppettider Thalasso-spa

Pool- och bastuområde, samt gym och träningssalar har öppet alla dagar kl 07-23.
Vårt kallbadhus har öppet alla dagar kl 08-20. 

Barn på Thalasso-spa

Barn 12-16 år betalar fullpris och har tillgång till hela vårt Thalasso-spa utbud i sällskap med vuxen. Barn 0-11 år är välkomna till vårt pool- och bastuområde under angivna barntider, i sällskap med vuxen som köpt entré till Thalasso-spa. Kallbadhuset har 12-års gräns. För att själv boka dagspa behöver du ha fyllt 18 år.

Barntider för barn 0-11 år:
Måndag-söndag: kl. 08.00-10.00.

Barnpriser för Thalasso-spa entré
0-6 år, 100 kr
7-11 år, 150 kr
12-16 år fullpris    

Inför ditt spabesök

 • Som hotellgäst kan du duscha och byta om till badkläder, badrock och tofflor på ditt hotellrum innan du besöker spa-avdelningen. Så minskar vi tillsammans antalet personer som vistas i gemensamma omklädningsrum. 
 • Dagspa-gäster hämtar badrock i receptionen och byter om i omklädningsrum.
 • Handduk lämnas ut i receptionen eller i spaloungen. 
 • Tänk på att ta med egna spatofflor. 
 • Badrock och handduk lämnar du kvar på rummet eller slänger ner i tvättnedkastet på spa när du åker hem. 
 • Undvik att ta med värdesaker till spat. I omklädningsrummet finns det låsbara skåp. Använd inte smycken när du badar. 
 • Tänk på att fylla på med vatten för att behålla vätskebalansen när du badar och bastar. Det finns flera vattenstationer vid poolområdet.  
 • Vi ber er använda mobiltelefonerna sparsamt på spa, alltid på ljudlöst.  

Kallbadhus och bastuaktiviteter

Vi önskar er gäster varmt välkomna till havsnära spaupplevelser i vårt kallbadhus. Kallbadhuset har en stor bastu med fönster som skapar en underbar utsikt över havet. I byggnaden finns även sköna viloplatser med havsutsikt, fotbad, duschar och en isfontän som kan svalka efter bastubad. I mitten av huset brinner en stämningsfull brasa. Här kan ni njuta av basturitual, bastukoppning, bastuyoga och andra havsnära spaupplevelser, året runt, med Kattegatt några steg utanför dörren.

Du har tillgång till kallbadhuset under din spatid på eftermiddagen och mellan klockan 7-11 på förmiddagen. Har du köpt dagspa har du tillgång till Kallbadhuset samma tid.

Bastuaktiviteterna kan du delta i utöver din spatid. 

Basturitual
Njut av en behaglig stund i bastun i kallbadhuset. Omslutna av aromadofter tar våra bastuvärdar med er på en basturitual, där ni får uppleva underbara temperaturskillnader och välgörande dofter med olika teman.  

Basturitual schema: 
Måndag, onsdag, fredag kl. 9.20, 16.20, 17.20
Torsdag kl. 9.20, 17.20
Lördag kl. 9.20, 15.00, 16.20, 17.20
Söndag kl. 10.20, 15.00, 16.50

Teman och tider för basturitual kan justeras.

Bastukoppning
Bastukoppningen leds av en bastuvärd. Du utför bastukoppningen på dig själv med vägledning av bastuvärden. I bastukoppningen använder vi koppor för att massera kroppen i en varm, skön miljö i bastun. Genom att skapa ett vakuum på huden, ger sugkoppan en effektiv och djupgående bindvävsmassage och främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor samt stimulerar huden. 

Bastukoppning schema:
Torsdag kl. 9.20
Söndag kl. 9.20

Bastuyoga 
Vår bastuyoga leds av en instruktör. Här gör vi sittande lugna yogaövningar i bastun. Avsluta gärna med ett dopp i havet.

Bastuyoga schema:
Måndag kl. 11.10 ojämna veckor
Tisdag kl. 15.30
Onsdag kl. 11.00 jämna veckor

Anmälan till träningspass och bastuaktiviteter

I Thalasso-spa entrén ingår gruppträningspass i träningssal eller utegym och möjlighet att delta i basturitualer, bastukoppning och bastuyoga i vårt kallbadhus. Du anmäler dig till våra träningspass och bastuaktiviteter via en anmälningsskärm i anslutning till spa. Vi har ett maxantal på varje träningspass och bastuaktivitet så det kan bli fullbokat. 

Spabehandling

Kombinera ditt spabesök med en välgörande och avkopplande spabehandling. Tänk på att boka din behandling i god tid före din ankomst för att bli garanterad en tid. När du bokar en behandling hos oss får du tillgång till vår havsvattenpool, fotbad, upplevelsedusch och bastu 1 timme före och efter din behandling. Efter din spabehandling kan du även njuta av ett uppfriskande kallbad i havet. 

Inför din spabehandling

 • Tänk på att komma nyduschad, iklädd badrock, tofflor och underkläder eller torra badkläder, 5-10 minuter före bokad tid.
 • Meddela spaterapeuten dina eventuella allergier, besvär eller medicinering för att du skall få bästa möjliga upplevelse av din behandling. 
 • Vi avråder från att dricka alkohol före eller efter din behandling.
 •  Omklädningsrum med låsbara skåp, dusch, badrock och handduk lånar du av oss.

Ta med spakänslan hem

Vi arbetar med Kerstin Florians välkända spaprodukter i våra spabehandlingar. Spaprodukterna innehåller naturliga ingredienser med högsta kvalité. 

Vill du behålla den behagliga spakänslan efter din behandling kan du köpa med dig dina favoritprodukter hem. Handla genom vår spashop på hotellet eller direkt från Kerstin Florians webshop.

Mat och dryck

Vill du njuta av något lätt att äta, och ett glas vin eller en öl så säljer vi det i vår spalounge där du kan sitta ner en stund och njuta. Öppettiderna varierar, se anslag i spaloungen.

Bokning- och avbokningsregler

 • Behöver du avboka ditt spabesök eller spabehandling, ta del av våra bokningsregler här.
 • Uppge alltid ditt reservationsnummer när du kontaktar oss för att lägga till eller ändra något i din befintliga bokning.
 • Vid incheckning behöver den personen som står på bokningen visa legitimation. Om sällskap i samma rum anländer innan namngiven person på bokning visa reservationsnummer och legitimation.

Vattenträning i havsvattenpool

På nedan tider är havsvattenpoolen upptagen för vattenträning för träningsmedlemmar och Kurortskliniken.

Upptaget för Kurortskliniken 
Måndag, 11.40-12.20 och 14.00-14.40
Tisdag, 10-10.40, och 14.00-14.40
Onsdag, 11.40-12.20 och 14.00-14.40
Torsdag, 07.30-08.10 , 11.40-12.10
Fredag, 10-10.40

Upptaget för hotellgäster och medlemmar
Måndag 10.00-10.30
Tisdag 07.30-08.00
Onsdag 10.00-10.30
Torsdag 10.00-10.30
Fredag 11.40-12.10
Lördag, 11.00-11.30
Söndag, 11.00-11.30