Kusthotellets kallbadhus

Kallbad i kurorten Varberg

I kurorten Varberg är endorfingivande kallbad ett känt fenomen. I generationer tillbaka har havets krafter används för att stärka kropp och sinne. Förgyll din vistelse i Varberg med ett kallbad – välkommen till havnära spaupplevelser i vårt eget härliga kallbadhus beläget precis vid vackra Kåsa strand. I byggnaden finns sköna viloplatser med havsutsikt, bastu, fotbad, duschar och en isfontän som kan svalka efter bastubad. I mitten av huset brinner en stämningsfull brasa. Öppet kl. 8-20 varje dag.

Bastu och kallbad

Från isande kyla till tryckande hetta. Känslan av temperaturväxlingarna mellan bastubad och kallbad är underbar, utrensande och uppiggande. I Kusthotellets kallbadhus kan du njuta av bastubad och bastuaktiviteter före och efter ditt kallbad i Kattegatt, året runt. Boka in dig på bastuyoga, bastukoppning eller basturitual när du besöker oss och förhöj din vistelse i vårt kallbadhus. Se schema längre ner på sidan. Alla bastuaktiviteter ingår i din spaentré.

Kusthotellets kallbadhus

varbergs_kusthotell_kallbadhus001

Basturitual i kallbadhuset

Basturitual
Njut av en behaglig stund i bastun i kallbadhuset. Omslutna av aromadofter tar våra bastuvärdar med er på en basturitual, där ni får uppleva underbara temperaturskillnader och välgörande dofter med olika teman.

Basturitual schema:
Måndag, onsdag, fredag kl. 9.20, 16.20, 17.20
Torsdag kl. 9.20, 17.20
Lördag kl. 9.20, 15.00, 16.20, 17.20
Söndag kl. 10.20, 15.00, 16.50

Teman och tider för basturitual kan justeras.

varbergs_kusthotell_kallbadhus_bastuyoga_004

Bastuyoga i kallbadhuset

Bastuyoga 
Vår bastuyoga leds av en instruktör. Här gör vi sittande lugna yogaövningar i bastun. Avsluta gärna med ett svalkande dopp i havet.

Bastuyoga schema:
Måndag kl. 11.10 ojämna veckor
Tisdag kl. 15.30
Onsdag kl. 11.00 jämna veckor

varbergs_kusthotell_kallbadhusbastukoppning_010

Bastukoppning i kallbadhuset

Bastukoppning
Bastukoppningen leds av en bastuvärd. Du utför bastukoppningen på dig själv med vägledning av bastuvärden. I bastukoppningen använder vi koppor för att massera kroppen i en varm, skön miljö i bastun. Genom att skapa ett vakuum på huden, ger sugkoppan en effektiv och djupgående bindvävsmassage och främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor samt stimulerar huden. 

Bastukoppning schema:
Torsdag kl. 9.20
Söndag kl. 9.20