Kustsommar 2023

Kustsommar 2023: En Oöverträffad Succé på Varbergs Kusthotell

Pressmeddelande 7 september 2023

Sommaren 2023 blev en sensationell uppföljning till den rekordartade sommaren 2022 på Varbergs Kusthotell. Vilka är de bakomliggande faktorerna som gjorde sommaren 2023 ännu bättre, och vilka av hotellets strategier och förändringar har satt tonen för denna framgång? Terese Asplund, VD för Varbergs Kusthotell, delar sina insikter om framgångsreceptet.

"Sommaren 2023 överträffade våra förväntningar, och vi tror att vår utveckling av konceptet Kustsommar spelade en avgörande roll. Genom att förstå gästernas behov och kombinera dem med våra hotellmöjligheter, anpassade vi vår verksamhet och utvecklade upplevelsen ännu mer. Genom noggrann analys och samarbete med våra team kunde vi sedan agera på dessa insikter, vilket resulterade i den framgångsrika Kustsommar 2023."

Men det är inte bara hotellets interna strategier som har bidragit till denna succé. Varberg, som destination, har också haft en vital roll att spela med sina lockande evenemang under sommaren.

"Varberg är stark som destination och sommaren har varit proppfylld av härliga evenemang som givetvis lockar intresse," säger hotellets VD. På frågan om hotellet ser resultatet som en enskild prestation eller som en del av en större gemenskap, visar Terese Asplund på betydelsen av samarbete mellan anläggningar i regionen.

"Vi ser på resultatet som en del av en större gemenskap. Genom samarbete och delning av insikter kan anläggningar dra nytta av varandra. Det är viktigt att vi tillsammans stärker Varberg och Halland som destination genom att erbjuda unika och lockande upplevelser."

Så, vad definierar egentligen en framgångsrik sommarsäsong för hotellet?

"För mig är ett bra resultat en kombination av höga gästomdömen, positiva omdömen från våra anställda och en ökande omsättning. Dessa faktorer tillsammans visar att vi skapar en gästupplevelse som är minnesvärd och en arbetsmiljö där våra anställda trivs," förklarar hon.

Men vad var det då som skiljde årets sommar från föregående år?

"Vi har genomfört flera förändringar som har gjort denna sommar unik. Till exempel introducerade vi digital incheckning, med nyckel och betalning i mobilen för ökad smidighet, lade till en surfskola för dem som söker äventyr, och öppnade en champagnebar för extra lyx. Vi har även förbättrat vår mat- och dryckesupplevelse i spa-området. Gästresan är nu ännu mer anpassad och vi har skapat fler platser där gästerna kan njuta av sin vistelse," avslöjar VD Terese Asplund.

Med rekordresultat, nyskapande förändringar och en stark känsla av samhörighet bland personalen, är Varbergs Hotell på rätt spår mot en lysande framtid som en av regionens främsta destinationer, något som kommer att firas.

"Vi värdesätter gemenskapen bland våra anställda och kommer att fira tillsammans. Som en sommargåva kommer vi att ge alla anställda en särskild uppskattning för deras hårda arbete och engagemang i vår framgångsrika Kustsommar 2023."     

Om Varbergs Kusthotell

Varbergs Kusthotell är ett spa- och konferenshotell som ligger endast 45 minuter från Göteborg och femtiotvå steg från havet i vackra Apelviken. I Sveriges enda Thalasso-spa kan du njuta av kallbad, 32-gradig havsvattenpool, ångbastu, spabehandlingar och mycket mer. Här förädlas de spa- och kurtraditioner som funnits lokalt i Varberg i mer än 200 år.

PRESSKONTAKT

Terese Asplund, VD
Mobile: +46 708 45 42 40, terese.asplund@comwell.se

TA DEL AV VÅRT NYHETSBREV