Miljö och hållbarhet

varbergs-kusthotell-(8)

Kusträddardagen 8 maj

Vi är årligen med på initiativet Nordiska Kusträddardagen som arrangeras av Håll Sverige Rent. Där frivilliga från vår personal, gäster, grundskoleelever och andra kusträddare samlas för att städa kustremsan fri från skräp. Tillsammans hindrar vi skräp från att hamna i havet, en påse i taget. 

I år anordnar vi Kusträddardagen på Varbergs Kusthotell den 8 maj kl 8-18. Soppåsar (ta helst med egen hemifrån) och handskar hittar du framför hotellet. Plockar du skräp i minst en halvtimme bjuder vi på fika. Ingen föranmälan krävs. Varmt välkommen att bidra till en renare kustremsa. 

varbergs_kusthotell_hav-(2)

Hållbara tillsammans

På Varbergs Kusthotell vill vi visa omsorg för både vår närmiljö, vår globala miljö och för våra medarbetare och gäster. Vi vill vara med och bana vägen för en hållbar framtid genom att aktivt arbeta för ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

Tiden att agera och göra hållbara förändringar och omställningar ligger inte för framtiden, den är nu! På Varbergs Kusthotell ser vi det som vårt självklara ansvar att agera hållbart. Vi gör det tillsammans med vår personal, våra leverantörer och våra gäster. 

Vi skall också visa att det går lätt, är roligt och är inspirerande att agera mer hållbart - för det känns ju bra att göra rätt! Vi fortsätter att varje dag arbeta efter de hållbarhetsmål vi har satt upp, vi lär oss under arbetets gång, och drivs av en vilja och nyfikenhet på hur vi kan utveckla och förbättra vårt hållbarhetsarbete framåt.

varbergs-kusthotell-(16)

De globala målen och våra insatser

Varbergs Kusthotell är inte bara ett enskilt företag, vi är en del av ett sammanhang, ett samhälle, ett land och en planet. Därför tycker vi det är självklart att vårt hållbarhetsarbete kopplar till de gemensamma globala hållbarhetsmålen.

Från de 17 globala målen väljer vi att lyfta fram fyra mål som ligger oss närmast hjärtat, som bäst knyter an till vår verksamhet och där vi har störst möjlighet till påverkan. Läs vidare så berättar vi vilka insatser och handlingar vi gör för att leva upp till våra mål.

varbergs-kusthotell-(42)

Vi är en Svanenmärkt anläggning

Svanen är de nordiska ländernas officiella miljömärkning. Märkningen gör det enkelt för dig som är gäst eller kund att välja de mest miljövänliga produkterna och tjänsterna som finns. Vi är ett svanenmärkt hotell, restaurang och konferensanläggning och har genomgått en omfattande certifieringsprocess med dokumentation och kontroller för att se till att vi uppfyller de stränga Svanenkriterierna. 

Några av våra hållbara insatser

spatofflor_2

Nu fasar vi ut spatofflorna för ett minskat klimatavtryck

Årligen har vårt hotell slängt 2,5 ton spatofflor av plast. Det är tofflor som våra gäster lämnar kvar på hotellet och inte vill ta med sig hem. Det är ett onödigt resursslöseri som måste få ett stopp. Som en del i vårt hållbarhetsarbete fasar vi nu ut spatofflorna och uppmanar från januari 2022 våra gäster att ta med sig egna tofflor till sitt spabesök. Tillsammans kan vi göra skillnad, för minskat plastavfall och för hållbara upplevelser -som känns bra i hjärtat.     

varbergs-kusthotell-(5)

Tips för en hållbar konferens

Här delar vi med oss av våra 7 bästa tips på hur du som är mötesbokare eller konferensgäst kan bidra till en mer hållbar konferens tillsammans med oss. Och kom ihåg, även om du inte kan göra allt, så är det bättre att göra ett hållbart val - än inget alls.